Vacature Werktuigbouwkundig Engineer

Om verdere groei te faciliteren zijn wij op zoek naar een gedreven Werktuigbouwkundig Engineer.

Het bedrijf

Bos Homogenisers B.V. is specialist in homogenisatoren. We leveren diensten, onderdelen en een eigen range aan homogenisatoren aan de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de chemische industrie.

We zijn gevestigd in Hilversum en hebben tevens verkoopvestigingen in Shanghai en Singapore. De machines worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Onderdelen worden uit voorraad geleverd en service wordt wereldwijd op locatie bij de klant uitgevoerd.

Wat ga je doen?

Als Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwbouw machines en onderdelen. Innovatie van de productlijn wordt steeds belangrijker, naast het ontwerpen op klantspecificatie. In onze compacte organisatie van ongeveer 25 medewerkers, ben je verantwoordelijk voor het gehele proces van ontwerp tot opstellen van stuklijsten, handleidingen en de bijbehorende technische dossiers. Daarnaast vind je het leuk om praktische problemen snel te vertalen naar technische oplossingen. Bos Homogenisers staat aan de vooravond de volgende professionaliseringsstap. Onder andere middels implementatie van ‘configure to order’ en CAM. Hierin heb je een prominente rol.

In de functie van Werktuigbouwkundig Engineer ben je verantwoordelijk voor:

  • Ontwerpen en innoveren van machines en onderdelen.
  • 3D CAD tekenen.
  • Opstellen en bijwerken van technische documentatie en stuklijsten.
  • Begeleiden van commercie, service en productie bij technische vraagstukken.
  • Sparring partner voor afnemers over ontwerp van machines en installaties en voor het beantwoorden technische vraagstukken.
  • Lead in veranderprocessen ‘configure to order’ en CAM.

Wie zoeken wij?

Om succesvol te zijn als Werktuigbouwkundig Engineer dien je minimaal te beschikken over een afgeronde HBO opleiding Werktuigbouwkunde. Daarnaast heb je uitgebreide kennis van Autodesk Inventor en 5 jaar werkervaring in ontwerpen en construeren in de machinebouw. Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een must. 

Ook ben je pro-actief, zelfstandig, resultaatgericht, servicegericht en ben je gedreven om verbeteringen door te voeren, in techniek en werkorganisatie.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en uitdagende baan in een informele omgeving met enthousiaste collega’s waarbij je veel vrijheid krijgt voor eigen inbreng.

De hoogte van het salaris en overige emolumenten is ronduit goed en afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Meer weten of direct solliciteren? Neem dan contact op met Pascal de Graaff, tel. 035- 6213190 of per mail sales@boshomogenisers.com.

Wij horen graag van je!

Bos Homogenisers B.V.

Oscar Romerolaan 18

1216 TK Hilversum

+31 (0)35 3037 190

Contact us here